tirsdag 17. august 2010

Skjeiblakak

Eller sveler om en vil.
Sommer og sol (ok, men det var sol da vi startet) og masse unger som skal ha litt godt å spise, da er det greit med takke og lang skjøteledning.


Stor porsjon


1 liter kulturmelk (eller halve med søt melk)
200 g byggmel
200 g hvetemel
1 ts bakepulver
1 ts natron
1/2 ts salt
1/2 ts kanel
80 g sukker
50 g smeltet smør

Rør sammen ingrediensene.
La svelle en stund.
Settes med stor skje eller ei lita øse på takke (eller i stekepanne).
Man kan gjerne bruke et par egg i røra, men da må man bruke litt mindre hvetemel.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Hyggelig at du har lyst til å kommentere.
Det ble dessverre så mye spam-kommentarer at jeg må sette på ordbekreftelse, håper det ikke er for irriterende.
Takk.